Вести

1. октобар – Међународни дан старих

Промотивне активности поводом 01.октобра Међународног дана старијих особа под геслом „Ход ка будућности: укључивање талената, доприноса и партиципација старијих особа у друштву“ и 29. септембар – Светски дан срца реализоване су дана 29.09.2017. год., у ПЕТАК, у периоду од 9:00 до 14:00 часова на тргу у центру града.
Организатори промотивне активности су Црвени крст Ивањица , удружење „НВО Заједно подршка“ уз сарадњу Дома здравља Ивањица, Дома културе Ивањица, Удружења пензионера Ивањица и Центра за социјални рад Ивањица, а под покровитељством Општине Ивањица.“
Геронтодомаћице ангажоване на реализацији услуге помоћ у кући у оквиру Удружења „ НВО Заједно подршка“ и лекари и медицинске сестре Дома здравља Ивањица омогућили су нашим старијим суграђанима да измере притисак, ниво шећера у крви и добију медицинске савете; стручни радници Центра за социјални рад Ивањица пружали су информације о правима старијих особа из области социјалне заштите, а волонтери Црвеног крста Ивањица о активностима Црвеног крста на помоћи старијим особама. Међународни дан старијих особа је обележен и културно-уметничким програмом уз подршку Предшколске установе “ Ђурђевак, КУД Дома културе Ивањица, ОШ “ Милинко Кушић“ ОШ Кирило Савић“,.
Преко 300 суграђана , данас је превентивно преконтролисало притисак и шећер у крви. 32 су новооткривени случајеви хипертензије и повишеног шећера и ови суграђани су добили упутства о даљим корацима. Управо је и циљ ових активности превентива у области здравља.

О Аутору

Financ