Вести Култура

Филм “БИСЕР БОЈАНЕ”

Филм “БИСЕР БОЈАНЕ”
25 и 26. Фебруар у 16, 18 и 20 часова
Дом културе – Плава сала
Нови филм Милана Караџића је романтична комедија са крими елементима у којој главне улоге тумаче, Славен Дошло, Вања Ненадић и Милутин Мима Караџић, а чије је снимање обављено на атрактивним локацијама Аде Бојане.
О чему се ради у филму? Ђорђе Поповић (глуми га Славен Дошло), млади лекар из Београда, добија позив да упозна оца за кога му је бака Емилија (Мира Бањац) рекла да је мртав. Младић одлази у Црну Гору и успут упознаје младу кајтерку Лолу (Вања Ненадић,), ћерку полицијског инспектора Рајка (Младен Нелевић).
За то време Никола Поповић (Мима Караџић), након вишегодишње робије, излази из затвора у Трсту и одлази у Црну Гору, по сакривене дијаманте, давно опљачкане у европским јувелирницама. Николу по изласку из затовра дочекује бивши партнер Роки (Миодраг Крстовић) који украдени плен жели за себе. Никола креће по дијаманте који су сакривени на Ади Бојани, а тамо га дочекују сестра Зорка (Дубравка Дракић), сестрић Ђовани (Емир Ћатовић) и остала родбина, баш као и Ђорђе – син кога никада није срео. Али, није Никола једини који трага за дијамантима. За петама му је Рајко, али и Матија (Андрија Милошевић), бахати локални моћник који ангажује Сандру (Христина Поповић) да шпијунира Николу.
Сценариста “Бисера Бојане” је Влада Ђурђевић , док је директор фотографије Милан Тврдишић. Од кључних сарадника Милана Караџића ту су и: композитор Саша Милошевић Маре, монтажер Ареф Зааби, костимографкиња Драгица Лаушевић, сценограф Милан Јеремић. Продукцију филма потписују Драган Ђурковић и Милутин Мима Караџић. Поред Караџића, Дошла и Вање Ненадић у главним улогама, у филму глуме: Мира Бањац, Андрија Милошевић, Христина Поповић, Младен Нелевић, Дубравка Дракић, Енвер Петровци, Мики Крстовић, Мирко Влаховић, Емир Ћатовић, Оливера Бацић, Андреа Мугоша…
“Бисер Бојане” сниман је у Улцињу, Београду, на Ади Бојани и у Трсту.
Цена улазнице: 250 динара.

О Аутору

Financ