Вести

Инфо дани у оквиру пројекта ‘’Повећање прилика за запошљавање сезонских радника’’

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД)

Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ)

и

Општина Ивањица

заједнички организују Инфо дане у оквиру пројекта  ‘’Повећање прилика за запошљавање сезонских радника’’, који ће се током октобра  и новембра 2017. године одржати у већем броју градова у Републици Србији.

Инфо дани су намењени како послодавцима који запошљавају/радно ангажују раднике за обављање сезонских послова у области пољопривреде, производње и прераде хране, тако и тражиоцима запослења који се запошљавају/радно ангажују на наведеним пословима.

У вези са тим, обавештавамо Вас да ће се састанак у оквиру наведеног пројекта, одржати у општини Ивањица, дана 20.10.2017. године, у 12 часова, у просторијама Дома културе – плава сала.

Састанак се организује у циљу:

  • информисања о правима и обавезама, у складу са законским одредбама;
  • успешног повезивања послодаваца и лица која траже запослење;
  • информисања о условима за пријављивање на евиденцију Националне службе
  • посебно мотивисања жена, као економски и социјално угрожене категорије, ради запошљавања/радног ангажовања на сезонским пословима.

Позивамо све заинтересоване послодавце који планирају да запосле/радно ангажују раднике за обављање сезонских послова у области пољопривредe, производње и прераде хране,  као и лица која траже запослење/радно ангажовање на сезонским пословима, у овој области, да узму учешће на заказаном скупу.

 

О Аутору

Financ