Актуелности

Конкурс за пријаву практиканата у оквиру програма Центра за радно ангажовање младих

у оквиру пројекта „ЦРАМ – Програм радне праксе за младе у Ивањици“, чији је носилац Центар за радно ангажовање Ивањица, а донатор општина Ивањица, који се реализује у сарадњи са локалном Канцеларијом за младе општине Ивањица Центар за радно ангажовање Ивањица расписује други круг конкурса за пријаву практиканата.

Места за радну праксу за која практиканти могу да конкуришу су:

 1.    „Мишкони“ производња пецива и колача, профил:  достављач, кувар, 2 практиканта,
 2.    Мушко фризерски салон „Тренд“, профил: мушки фризер, 1 практикант;
 3.       „Еурометал“ Ивањица  – профил: бравар, 1 практикант,
 4. С.Т.У.Р. „Фонтана“  – профил: достављач, 1 практикант,
 5. Пекара „Александар“ – профил: пекар, трговац, 2 практиканта,
 6. С.З.Т.У.Р. „МоМо Плус“ – профил: пица мајстор, радник у брзој храни, 2 практиканта,
 7. С.Т.К.Р. „Тип топ“ – профил: трговац, 1 практикант,
 8.       О.Ш. „Вучић Величковић“ Међуречје – профил: професор географије, 1 практикант,
 9. Матис ДОО – профили: Радник на пословима кантовања плочастих материјала, радник на пословима паковања производа, референт техничке и оперативне припреме, магацински радник, више практиканата,
 10. Вулканизерска радња ВИС Д.О.О. Ивањица – профил: вулканизер, 1 практикант;
 11. Општинско јавно тужилаштво –  профил: приправник, 1 практикант.

Због ограниченог броја практиканата предност имају они послодавци који први одаберу своје практиканте.

За све радне праксе уговор се склапа на три месеца.

 На конкурс се можете пријавити достављањем попуњеног пријавног формулара у просторије локалне Канцеларије за младе општине Ивањица који можете преузети такође у канцеларији.

Програм радне праксе траје три дана по четири сата у недељи или укупно 48 сати месечно. Практиканти за време проведено на пракси добијају финансијску надокнаду од 5.000,00 рсд на месечном нивоу.

Програм радне праксе је организовани програм стажирања базиран на тројном уговорном односу између Центра за радно ангажовање младих, супервизора на локацији обављања праксе и практиканата.

Док су у програму радне праксе, практиканти добијају осећај правог пословног живота током праксе која траје три дана и 12 сати у недељи или укупно 48 сати месечно, а коју обезбеђују јавне, приватне и цивилне организације. Током овог програма практиканти раде и уче у високо стручном окружењу које је усмерено ка сталном усавршавању. Они прате пословање предузећа и институција и увиђају како се теоретско знање стечено у школи може применити на делу. Захваљујући тесној сарадњи са локалним послодавцима, Центар за радно ангажовање младих је у могућности да младима пружи избор радних места у бројним областима кроз програм радне праксе.

Центар за радно ангажовање младих је регионални лидер у иновативним решењима за радну интеграцију младе радне снаге и повезивања људских потенцијала са снагом пословања. Ми помажемо својим партнерима, клијентима и заједницама да убрзају своје пословање и развој, пружајући људе и услуге које повећавају квалитет, продуктивност и ефикасност њихове укупне радне снаге, укључујући регрутовање, обуку, процену и развој радне снаге, консалтинг, аутсорсинг и управљање каријером.

Кроз свакодневни сервисни рад, Центар за радно ангажовање младих повезује послодавце и незапослене, омогућава приступ најновијим информацијама о битним занимањима и могућностима даљег образовања, пружа услуге послодавцима који су заинтересовани за запошљавање младих.

 

О Аутору

Financ