Вести

Летња школа подмлатка Црвеног крста Србије

У оквиру реализације програма “ Промоција хуманих вредности“ Црвени крст Ивањица је упутио седморо деце са васпитачем из ОШ Милинко Кушич , полазника овог програма на летњу школу подмлатка Црвеног крста у Дечоје одмаралиште “ Криста Ђорђевић“ – Баошићи од 4. до 13.08.

Полазници ове школе су током претходне школске године у оквиру овог програма унапредили знање о томе шта је толеранција, како ненасилно решити конфликт, шта је дискриминација, родна равноправност… указивана је важност прихватања различитих људи, такође и опасности које вребају на интернету кроз радионице Цyбер буллyинга.Као резултат наученог припремљена је позоришна представа која је изведена на националном фестивалу у Београду.

Рад са полазницима Летње школе организован је кроз бројне поучне и рекреативне радионице: Дифузије, Прве помоћи, Реалистичког приказа повреда, обољења и стања, Превенције трговине људима, Промоције хуманих вредности, као и фолклорну, ликовну и музичко-језичку секцију.

Деца из двадест шест градова и општина у којима Црвени крст реалиозује овај програм, имају прилику да се упознају, склапају нова пријатељства и да уживају у разноликим активностима; од почетних пливачких подухвата до својих првих креативних остварења у оквиру вечерњег програма. Новооткривени таленти су спонтано побољшавали дружење, те је сваки дан њиховог боравка у одмаралишту јединствен и испуњем осмесима.

О Аутору

Financ