Вести

На свечаном пријему код амбасадора Русије, делегација из Ивањице

Руски државни празник, Дан народног јединства, обележен је синиоћ у Београду свечаним пријемом у Руском дому. Домаћин скупа коме су присуствовали бројни руски држављани, чланови дипломатског кора, као и многобројне личности из јавног живота Србије, био је амбасадор Русије, Александар Чепурин. Свечаном пријему присуствовали су и представници ивањичке општине, председник Зоран Лазовић и Владимир Бојановић директор ЈКП ’’Ивањица’’.

Након обраћања присутнима амбасадор Русије у Србији, Александар Чепурин, разговарао је са представницима Ивањице о продубљивању пријатељских односа између два народа али и интезивнијој сарадњи на економском плану.

Јако је битно да негујемо то велико пријатељство које постоји између народа Русије и Србије, што је Ивањица показала и конкретним примерима, братимљењем са градом Велики Ростов и недавним пресецањем врпце за изградњу Дома руско-српског пријатељства у нашем граду. Посебно смо захвални Наталији Шатиљиној иницијатору братских односа између наша два града и координатору веома успешне сарадње на свим пољима. Част нам је што чинимо део овог веома важног скупа а порука је јасна и она потврђује да смо на правом путу.-рекао је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.

Дан народног јединства, који се у Русији слави 4. новембра, празник је установљен у част важног догађаја у историји Русије — народног устанка на челу са Мињином и Пожарским, када је Москва ослобођена од пољско-литванских освајача 1612. године. У савременој Русији се Дан јединства обележава од 2005. године.

О Аутору

Financ