Вести

Најлепше песме 25. конкурса љубавне поезије

     Милијан Деспотовић, селектор 25. Конкурса за најлепшу љубавну песму, прогласио је победнике ове познате књижевне манифестације. Прво место освојила је песма „Блиском“ под шифром „23“, Татјане Дебељачки из Ужица. Друго место припало је песми „Иницијали“ под шифром „Арета“,  Бранке Селаковић из Београда, а треће песми „Ла Сториа Миа“ под шифром „250974“, Јарослава Марка из Земуна.

     Иначе на овогодишњем   Конкурсу учествовало је 115 аутора са 350 песама, из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Јапана, Македоније и Бугарске.

     „Наш Конкурс за најлепшу љубавну песму постао је за четврт века респектабилна књижевна манифестација у Србији. На Конкурсу је учествовало преко 5 000 песника са преко  15 000 песама. Издали смо 25 зборника „Жубори са Моравице“ и преко 30 књига награђеним песницима. Посебно смо поносни што смо доказали да и из тзв. провинције могу доћи и опстати вредне манифестације. Истичемо да смо финансијски подстицани од локалне самоуправе, а неколико пута смо добили и средства од Министарства културе. Мишљења смо да ова наша манифестација, баш зато што долази из унутрашњости, треба да добија сталну финансијску подршку Министарства културе, истиче директор ивањичког Дома културе, Милан Крунић“.

     Поводом 25 година Дом културе је издао Антологију љубавних песама објављених у Жуборима у протеклих 25 година, а у првој половини године биће организован сусрет заступљених у Антологији и промоцији исте.

О Аутору

Financ