Вести

Одборници СО Ивањица учествовали у пројекту “Оснаживање жена у одлучивању кроз активно ангажовање у локалним женским мрежама“

Пројекту “Оснаживање жена у одлучивању кроз активно ангажовање у локалним женским мрежама“ активно су учествовали одборници СО Ивањица проф. економије Винка Ивановић и инжењер технике и информатике Митровић Александар. Пројекат спроводи Агенција УН уз финансијску подршку ЕУ и Владе Швајцарске кроз програм Европски Прогрес. Пројекат за одборнике и одборнице одржан је 27. и 28. фебруара 2017. године. У пројекат су били укључени одборници из 36 општина. Одборници су узели активно учешће у пројекту и презентовању своје општине.

Одборнице и одборници из југоисточне и југозападне Србије и народне посланице, чланице националне Женске парламентарне мреже, окупили су се у Нишу како би  дебатовали и стекли нова знања о родној равноправности на локалу и њиховој улози у спровођењу истих.
Учесницама и учесницима скупа, поред представница УН Wомен Сербиа и Европског ПРОГРЕСа, обратиле су се и представнице Координационог тела за родну равноправност и народна посланица Народна Скупштина Републике Србије.

О Аутору

Financ