Актуелности Вести

Одржана пета седница СО Ивањица

На петој седници локалног парламента верификивани су мандати Драгану Зарићу из ГГ’’Миломир Зорић’’(уместо Миладина Божовића) и инжењеру грађевинарства Владимиру Радоњићу из СНС-а који је заменио Новака Ремовића, у међувремену именованог за вд директора Центра за социјални рад.
Одборници су усвојили и План генералне регулације Ивањице и Буковице као и делова насељених места Свештица, Бедина Варош, Шуме, Дубрава, Прилике и Радаљево. План обухвата површину од 1 977 хектара, у којој је формирано 25 целина. У границама плана живи 19 006 становника.
Одборницима је изложен и Програм мера подршке за спроводјење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје тероторије општине Ивањица. Том приликом речено је да до краја године пољопривредници могу конкурисати за регресирање набавке моторних прскалица, леђних атомизера, и моторних косилица-тримера за шта је намењено 5,5 милиона динара.
Одлуком одборника ученичке стипедније добило је пет ученика и 51 студент.

Такође је подршку добила и одлука о укидању матичних подручја на терену, односно у месним заједницама. Читаво подручје општине своди се сада на једно, чије ће седиште бити у Ивањици. Претходном одлуком укинуте су месне канцеларије и радна места шефова ових канцеларија. Изгласана је Комисија за планове општинске управе и именован Савет за буџет и финансије као и Савет за кадровска, административна и мандатна питања.
На петом заседању локалног парламента именовани су нови управни и надзорни одбори:
Туристичке организације Ивањица, библиотеке ’’Светислав Вуловић’’, Дома културе, Дома ученика, предшколске установе ’’Бајка’’. И школски одбор ивањичке ’’Гимназије’’ добио је нове кадрове.

О Аутору

Financ