Вести

Песмом за Марка прикупљено 760 000 динара

У организацији музичара из Ивањице, уз свесрдну помоћ Туристичке организације, Дома културе, Црвеног крста, Канцеларије за младе и хотела “Парк“ , приређено је хуманитарно вече за помоћ Марку Марковићу (28) из Ивањице који се лечи од малигног обољења лимфног ткива (Хочкинова болест). Одазвао се велики број Ивањичана али и гостију из Сјенице, Новог Пазара, Тутина, Пожеге, Ариља, Чачка, Лучана… Захваљујући њима и сјајним музичарима који су ово вече учинили незаборавним, прикупљено је 760 000 динара.
-У име породице Марковић, осталих људи који су од почетка у овој хуманитарној акцији, и своје лично име желим да се захвалим организаторима и свим учесницима синоћњег програма, као и бројним гостима из Ивањице и других градова. Велики број оркестара и бендова на једном месту, био је одличан повод да се окупи доста хуманих људи који су донирали значајан износ новца“, рекао је  Милош Нешковић, један од иницијатора и координатора акције помоћи болесном Марку.
У програму су учествовали: оркестар Келовци, Бећари, Енигма бенд , тамбураши Северац Ужице, Ива бенд, Вирус бенд, Ентер бенд, Јокер бенд и трубачки оркестер Вељка Остојића.
Марко Марковић се лечи у болници Нова Вита у Београду и потребно је најмање осам терапија како би се његово здравствено стање стабилизовало. Цена једне терапије уз трошкове болничког лечења је око 14 хиљада евра.
Путем динарског рачуна Комерцијалне банке, од 1. јула до данас прикупљено је 4.502.000 динара, још увек није направљен пресек новца уплаћеног путем смс порука и на девизни рачун.
Марку можете уплатити помоћ на жиро рачуне:
Број наменског депозитног рачуна: 205-9011006697270-35
Број девизног рачуна: РС 35205903102267262809
или укуцајте 203 и пошаљите поруку на 3030 ( цена поруке је 100 динара)

О Аутору

Financ