Вести

Пливачи СК„МY ГYМ„Ивањица учествовали на пливачком маратону у Овчар бањи

На Илиндан, 2.августа 2017.године, одржан је 17.Илиндански пливачки маратон у Овчар Бањи. По изузетно топлом времену и пријатној температури воде Западне Мораве(24 степена) одржане су две трке. У трци задовољства на 500 м учествовало је 17 такмичара. На главној трци на 2500 м, која је ове године имала меморијални карактер и носила име„Меморијал Милорада Петровића„, наступило је 40 такмичара. Поред домаћих пливача из Чачка, Новог Пазара, Краљева, Трстеника, Горњег Милановца, Аранђеловца, Београда, Бечеја, Кањиже, Бачке Тополе, Сомбора, Новог Сада и Ивањице, такмичила су се и два пливача из Русије(Soci i Sant Petersburgи ) и један пливач из Канаде(Торонто).
Пливачи СК„МY ГYМ„Ивањица освојили су 4 медаље у својим узрастним категоријама- Вања Парезановић(сребрна), Рашко Вујовић(сребрна), Слободан Обућина(сребрна) и Ненад Арсенијевић(бронзана медаља).
Ивањица је имала и свог представника Мирчету Вучићевића који је такође освојио бронзану медаљу у својој узрастној категорији.
Успех ивањичких пливача је утолико већи, уколико се зна да је СК„МY ГYМ„Ивањица са својом пливачком секцијом престао да ради још 2013.године, а да су се за ово и претходна такмичења припремали повремено у базену Хотела „Парк„и језеру у селу Вучковица (15 км од Ивањице).

О Аутору

Financ