Вести

Победници конкурса “ Крв живот значи“ на свечаном пријему у Црвеном крсту Србије

У четвртак, 31. маја 2018. године су у Црвеном крсту Србије свечано уручене награда победницима овогодишњег конкурса “Крв живот значи”. Циљ конкурса је сензибилизација деце и младих за добровољно, ненаграђено и анонимно давање крви након напуњених 18 година, обезбеђивање довољних количина крви у будућности и развијање осећања солидарности међу младима. Победници долазе из 19 средина и то из Београда (са општина Стари град, Раковица, Савски венац, Палилула, Нови Београд, Врачар, Чукарица) и из Ниша, Ваљева, Трстеника, Параћина, Ковина, Бачке Паланке, Кањиже, Крушевца, Бољевца, Александровца, Свилајнца и Ивањице.
Омладинска теренска јединица Црвеног крста Ивањица освојила је прву награду за категорију видео спота. Награђеним учесницима је честитао председник Црвеног крста Србије професор др Драган Радовановић.
Ученици су конкурисали у ликовној, литерарној форми и кратком филму на тему промоције добровољног давања крви док су школе конкурисале бројем матураната који су дали крв на акцији у својој школи. Ове године су у конкурсу учествовала 20.942 ученика из 389 основних и 172 средње школе из 92 средине у Србији. Првопласирани појединци провешће десет дана у објекту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима у периоду од 26. јула до 4. августа ове године захваљујући средствима Министарства здравља Републике Србије. Друго и треће пласирани су награђени вредним штампаним издањима. Групне награде су додељене школама, а наставници и ментори награђених ученика добили су успомену са ове свечаности. Сви радови су доступни и на гугл+ страници „крв живот значи“

 

О Аутору

Financ