Вести

Посета Јерг Хескенс Ивањичкој Општини

Јерг Хескенс, саветник председника Владе за немачка улагања у кабинету председника Владе Републике Србије и његов помоћник Марко Пећанац били су у дводневној посети ивањичкој општини. Обишли су производњу фабрике чарапа Пролетер након чега је одржан конструктивни састанак са руководсвом на тему решавања свих проблема који су настали у овом предузећу претходних месеци.
-Реална очекивања су да фабрика Пролетер и у наредним годинама послује у Ивањици. У том смеру су вођени разговори делегације из Владе РС , руководства фирме и наравно представника локалне самоуправе. Надам се да ћемо у најкраћем року успети да решимо све текуће проблеме, заједничким снагама нормализујемо производњу на задовољство запослених , руководства и наравно читаве локалне заједнице.-рекао је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.
Делегација републичке Владе обишла је и производне капаците фирме Матис из Ивањице. На лицу места имали су прилику да виде висок ниво организације производње према европским стандардима, што је оставило добар утисак када је реч о будућим улагањима у ову варош.
Господин Јорг Хеескенс са помоћником Марком Пећанцем обишао је и простор, тачније слободне капацитете површине преко 30 000 квадратних метара бивше Тепихаре, сада у власништву фирме Дареx ДОО. Након тока посетили су некадашњу фабрику Јавор из Ивањице као и читаву индустријску зону на Сењаку. Општи утисак је да постоји ‘’плодно тле’’ за инвестиције.
-Отишли су задовољни уливајући нам веру и наду да ће у што краћем року у Ивањицу стићи нове инвестиције а то ће омогућити и запошљавање наших суграђана.-закључио је први човек ивањичке општине Зоран Лазовић.

О Аутору

Financ