Актуелности

Потписан уговор о изградњи новог вртића

Ивањица би у наредна четири месеца требала да добије нови објекат предвиђен за дечији вртић. Четврти по реду васпитно-образовни објекат за најмлађе градиће се у оквиру дворишта основне школе „Кирило Савић“ у Црњеву. Уговор о извођењу грађевинских и грађевинско-занатских радова пре неколико дана потписала је општина Ивањица са извођачем, предузећем „Стандард Инвест Гроуп“ и његовим подизвођачем, фирмом „Алмакс Сецуритy Системс“ из Београда.

Укупна вредност инвестиције износи 77.102.000 динара. Министарство привреде Србије је за ову намену издвојило 31.560.000, а општина Ивањица из свог буџета 45.541.000 динара. Радови би требали да почну у наредних неколико дана, а рок за њихов завршетак је четири месеца.

Према пројекту, нови дећији вртић ће у основи имати габарит 19,42 x 25,42 метра. У свом саставу имаће подрум, приземље и један спрат.

У подрумском делу објекта новог вртића биће смештена котларница са оставом за пелет, просторије за прање, сушење и пеглање веша, радни простор, прихватна кухиња, служба за одржавање, санитарни чворови и простор за складиштење чистог веша.

У оквиру приземља предвиђење су просторије за четири јаслене и васпитне групе, трпезарија, хол, трем, ветробран, степениште, простор за пријем родитеља, здравствено одељење и санитарни чвор.

Спрат вртића поседоваће вишенаменски простор за запослене, дидактички материјал и литературу, собу за састанке, особље и секретара, ходник, степенишни простор, оставу и санитарни чвор.

Укупна нето површина све три етаже достиже готово 820 квадратних метара. Главни улаз у вртић биће са јужне стране, али ће приступ бити омогућен и са севера односно из улице Друге пролетерске бригаде.

Објекат ће бити грађен по најсавременијим стандардима у овој области, а када се заврши моћи ће да прими 115 ивањичких малишана.

О Аутору

Financ