Вести

Позив двојничарима и свирачима старих инструмената

 

23. „Јаворски сабор двојничара и старих инструмената Србије“

                У организацији Дома културе Ивањица, Месне заједнице Kушићи и ОШ “Мајор Илић” из Kушића, 24.јуна 2018.године  на Јавору (МЗ Kушићи)  код Ивањице одржаће се  23.  „Јаворски сабор двојничара и старих инструмената Србије“ .

На планину Јавор сваке године у недељу пред Видовдан  долазе свирачи двојница и старих инструмената из свих крајева Србије како би показали своје умеће а такмичар који три пута за редом освоји прво место стиче звање „мајстор двојница“. Ово је једна од најстаријих манифестација у Србији а њен циљ је очување традиције, изворног народног стваралаштва и културолошког идентитета.

Манифестација је такмичарског карактера а награде су  пехар за прво место на двојницама  у категорији млађих и старијих двојничара и пехар за прво место на старим инструментима у категорији млађих и старијих извођача. Остале награде су у виду диплома и захвалница, а сваке године стручни жири додели и посебне награде за младе таленте,перспективне младе извођаче, најмлађе ткмичаре и друге.

Генерални покровитељ манифестације  је Општина Ивањица а манифестацију финансијски подржава Министарство културе и информисања Републике Србије.

Позивају се сви заинтересовани за учешће на „Јаворском сабору двојничара и старих инструмената  Србије“, да се пријаве најкасније до 21. јуна,  Дому  културе у Ивањици, телефон: 032-661-087 , контакт особа Хаџи Снежана Златић.  Пријаве можете послати и мејлом на адресу:   hadzi.snezana@hotmail.com.

Добродошли на 23.  Јаворски сабор двојничара и старих инструмената Србије!

 

О Аутору

Financ