Вести

Председник општине Ивањица Зоран Лазовић одржао састанак са кандидатима за два радна места у општинској управи и најавио отварање нових радних места

 

У сали СО Ивањица председник општине Зоран Лазовић одржао је састанак са кандидатима који учествуји на конкурсу за пријем у радни однос за два извршиоца, једног комуналног инспектора и једног сарадника за локални економски развој.

Циљ овог састанка отвореног типа био је да се кандидати упознају лично и разумеју каква им је конкуренција као и да се елиминише савка могућност постојања дискриминације. Председник општине отворивши састанак нагласио је да неће бити никакве пристрасности и да сви кандидати имају једнаке шансе за радна места на која су конкурисали. Он је овом приликом изразио жаљење што могућност за пријем у радни однос имају само два кандидата и обећао да ће свако добити своју шансу кроз даља отварања радних места, а најављује да ће их идуће године у Ивањици бити од 300 до 400.

Сви присутни кандидати имали су прилике да на овом састанку кажу више о себи и својим досадашњим радним искуствима. Састанком су пријатно изненађени и задовољни.На самом крају Лазовић је истакако да избор два кандидата неће бити ни мало лак јер је конкуренција јака и у питању су високо образовани млади људи, као и неки са значајним искуством из досадашњег рада. Али он наводи да ни они са средњом стручном спремом не треба да буду обесхрабрени јер ће се отварањем нових радних места стећи услови за запошљавање и овог кадра.

 

О Аутору

Financ