Вести Култура

Проглас Нушићијаде 2018

Девета по реду обновљена „НУШИЋИЈАДА“ одржаће се од 23. до 26. августа под слоганом „Ко тебе јадом, ти њега Нушићијадом“.

Да програм буде што богатији и разноврснији допринеће бројни уметници, глумци, певачи, музичари и други културни и јавни радници. На овај начин „Нушићијада“ се потврђује као манифестација високог културног нивоа и обећава велику посету грађана из читаве земље. Због тога се ми, као домаћини, морамо спремити да их што боље дочекамо.

Да бисмо остали верни својој традицији гостопримства, Одбор „Нушићијаде 2018.“ позива грађане Ивањице да учине све што је у њиховој моћи како би се посетиоци што лепше и боље осећали и зато наставили да нас посећују из године у годину.

ОМЛАДИНО И ГРАЂАНИ ИВАЊИЦЕ, обуците се у стару градску ношњу јер ћете тиме „Нушићијади“ дати свечанији изглед и дочарати „Нушићево доба“. Изађите на улице и украсите их својим присуством и својим осмехом.

ДОМАЋИЦЕ И ДОМАЋИНИ, уредите своје домове, терасе и дворишта. Украсите прозоре цвећем да читав град добије свечанији изглед.

УГОСТИТЕЉИ, потрудите се да својим услугама, музиком и љубазношћу скренете пажњу на себе. Уклопите се у атмосферу фестивала и останите у што лепшој успомени нашим посетиоцима до идуће „Нушићијаде“.

ТРГОВЦИ, нека у вашим радњама буде робе за свачији џеп. Уредите излоге јер ће то привући велики број муштерија и допринети бољој декорацији града.

ГРАЂАНИ ИВАЊИЦЕ, укажите посетиоцима „Нушићијаде“ гостопримство и љубазност како би понели што бољи утисак из нашег града и пренели све најлепше онима који је ове године нису посетили. Покажите разумевање и толеранцију. Оставите бриге код куће, изађите на корзо, посећујте концерте, представе, изложбе, кафане и уживајте до миле воље!

Све вас посебно позивамо да у петак 24. августа у 16:00 часова дођете на шаљиву фудбалску утакмицу на стадион ФК Јавор, а онда у паради заједно прошетамо до сцене „Округло па на ћоше“, у центру града, где ћемо скупа отворити наш празник хумора и весеља.

Укључите се и учествујте, јер ово је ваш фестивал!

Организациони одбор „НУШИЋИЈАДА-2018 – ИВАЊИЦА“

О Аутору

Financ