Вести

Проглашене три најлепше љубавне песме

На 26.  по реду „Kонкурсу за најлепшу љубавну песму“, који  је трајао од 15. окторбра до 30. новембра 2018. године, пријавило се 148 песника са 366 песама. Учествовали су песници из Србије, БИХ, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Бугарске.

     Селектор овогодишњег Конкурса,  књижевник,  Драган Јовановић  Данилов,  прогласио је три најлепше љубавне песме: Прво место и епитет најлепше освојила је песма „Мерење немања“, ауторке Србијанке Громовић-Јелић из Смедеревске Паланке, друго место припало је песми  „Песма о једној љубави, Весне Лаудановић из Kрагујевца, а треће песми „Белутак број два“, Александре Љубисављевић из Смедерева. Награде које прописују правила Конкурса, биће уручене награђенима на промоцији зборника „Жубори“ у априлу месецу.

     Иначе за 25 година колико траје Конкурс,  Дом културе Ивањица  објавио је 25 књига награђених и исто толико зборника „Жубори са Моравице“, као и Антологију најлепших песама са Конкурса   „Скаска за бескрај и безмерје“, поводом прославе четврт века Конкурса 2017.године.

О Аутору

Financ