Вести

Програм подршке оснивању омладинских компанија, као и оснаживању и поспешивању омладинског предузетништва на територији Републике Србије

Привредни форум младих у сарадњи са ПКС креирао онлајн упитник који ће показати како млади који желе да се баве предузетништвом, као и они који већ активно послују, виде услове за покретање и вођење посла у Србији

Ради што конкретнијих иницијатива за промене пословног амбијента и стварања услова за развој омладинског предузетништва, Привредна комора Србије у сарадњи са организацијом Привредни форум младих, креирала је Онлајн упитник који ће показати како млади који желе да се баве предузетништвом, као и они који већ активно послују, виде услове за покретање посла у Србији и са којим проблемима се сусрећу.

Резултати анкете биће коришћени за израду програма и методологија континуиране подршке младих предузетника, унапређење услуга и сервиса Привредне коморе Србије, као и усмеравање даљег рада Привредног форума младих, како би се активно приступило решавању проблема на које млади предузетници најчешће наилазе.

Упитник је креиран у оквиру пројекта „Караван омладинског предузетништва – Програм подршке оснивању омладинских компанија, као и оснаживању и поспешивању омладинског предузетништва на територији Републике Србије“, који подржава и финансира Развојна агенција Србије.

Пројекат „Караван омладинског предузетништва – Програм подршке оснивању омладинских компанија, као и оснаживању и поспешивању омладинског предузетништва на територији Републике Србије“ почео је у априлу месецу и трајаће и у наредној години. Досадашње и планиране активности имају циљ да младима пруже практично знање и релевантне информације за покретање сопственог бизниса, као и да раде на стварању позитивних услова за развој омладинског предузетништва у Републици Србији. До сада је у пројекту учествовало више од 3000 младих, будућих и активних предузетника, представника привредног, државног и академског сектора. У наредном периоду планирано је да се тај број увећа и да се још више младих упозна са идејом предузетништва и могућностима приватног бизниса, повеже са институцијама, предузећима и предузетницима који им могу помоћи да превазиђу почетничке тешкоће и успешно изађу на тржиште.

Упитник је анониман, можете га преузети путем линка, а налази се и на сајту www.pfm.rs.

Укључите се и помозите нам да креирамо погодан амбијент за младе будуће предузетнике и тиме дамо допринос развоју предузетништва и предузетничке свести код младих.

Не чекајмо прилике – створимо их заједно!

О Аутору

Financ