Вести

Први дан обележавања Дана општине почео школским програмом, подређеним промовисању хуманих вредности, солидарности и пријатељства!

У великој сали Дома културе, уз велики број ученика, наставника, родитеља, директора школа, представника свештенства, представника локалне смоуправе и грађана, одржан је школски програм поводом обележавања Дана општине Ивањица. Програм је почео доделом награда, ученицима награђеним на Конкурсу за најлепшу дечију песму 2018, у организацији Дома културе и на ликовном конкурсу на тему „Не треба проћи треба помоћи“ у организацији општине Ивањица. Награђеној деци награде је доделио председник општине, Зоран Лазовић, који  је свакодневно укључен у сва дешавања везана за наше најмлађе како у градским  тако и у сеоским срединама.

У културно – уметничком програму представили су се: ученица првог разреда  ОШ „Кирило Савић“, Теодора Стевановић уз пратњу хора,музичком нумером „Киша паде доле на ливаде“ ,драмским комадом „Моје срце мени каже“, ученици  IV/1 ОШ „Кирило Савић“ у сарадњи са Црвеним крстом Ивањица, за који су сценарио написале професорка Светлана Перовић и учитељица Славица Бојовић а комад реалузује Црвени крст од 2007 у сарадњи са школама. Музичком нумером „Ливадско звонце“ представили су се ученици из Кирила Савића: Александра Бојовић, Марија Вуковић, Филип Лишанин и Невена Вуловић које је спремала професорка  Анита Пешић Ивковић.

Школски програм обележавања Дана општине завршен је представом, „ Пут око света“ коју су припремили ученици од 1. до 8. разреда ОШ „Сретен Лазаревић“ из Прилика а  сценарио за представу писала је професорка Верица Костић, наставник српског језика и књижевнисти из ове школе. „Пут око света“ је едукативно-забавни комад са певањем у којем су обједињена знања из различитих области. У представи је учествовало 100 ученика, од 1. до 8. разреда приличке школе, чланова драмске дружине и хора.

Обележавање Дана општине Ивањица  наставља се сутра свечаном седницом, доделом јунских награда и пригодним културно-уметничким програмом.

О Аутору

Financ