Вести

Редовна мартовска акција добровољног давања крви

Редовна мартовска акција добровољног давања крви
14.03.2018. у периоду од 9 х – 16 х у Техничка школа Ивањица

Поштовани суграђани, позивамо Вас на редовну акцију Добровољног давања крви, која ће се одржати 14.03.2018. од 9 до 16 часова у просторијама Техничке школе.
Потребе за крвљу су свакодневне. Молимо све грађане који су и до сада били одговорни и давали крв да се одазову позивима Црвеног крста и дају крв. Такође и све оне који до сада нису давали крв, да дођу обаве бесплатан лекарски преглед и по одобрењу лекара дају крв
Сви учествујемо у обезбеђивању довољних количина крви за пацијенте у болницама: здрави грађани, који имају између 18 и 65 који дају крв на акцијама које организује Црвени крст, овлашћена трансфузиолошка служба која прикупља, тестира и припрема крв за примену код пацијената којима је потребна ради терапије, лечења или излечења.
Неоходно је да овај круг несметано континуирано функционише, јер свако одступање у овој одговорној области може угрозити нечији живот. Свако од нас познаје или некога коме је потребна крв или коме је крв спасила живот. Неки од нас су даваоци крви а део грађана је већ био међу примаоцима крви или компонената крви.
Искључиво од учешћа грађана на организованим акцијама добровољног давања крви зависиће довољне резерве крви за све пацијенте .
Молимо све грађане да се одазову позивима на акције добровољног давања крви, да бисмо били солидарни једни према другима и да има резерви крви за свекојима је то потребно.

О Аутору

Financ