Вести

Селаковић отворио пут који спаја општине Ивањица и Нова Варош

Поводом обележавања 142. године Јаворског рата, генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић, у присуству званичника општине Ивањица и Нова Варош и организације Стара Рашка, свечано је пресекао врпцу на отварању 3,3км асфалтног пута између ове две општине.

Покровитељ ове важне инвестиције вредне 30 милиона динара је Влада Републике Србије.

  • „Важно је да нас окупља љубав према прецима, слободи и сећања на њихова велика дела. Али је важно да и та окупљања обележавамо оним што је значајно за садашњост и будућност. Данас је отворен овај значајан пут који спаја општину Ивањицу и Нову Варош, а о његовом важности најбоље могу говорити људи који живе у овим крајевима. 142. године након битке на Калипољу и почетка Првог српско-турског рата, ово је прави начин да обележавамо годишњицу и добро би било да је пре нас, сваки пут на овај дан нешто велико рађено у овом крају. “ рекао је Никола Селаковић.

Председник општине Ивањица Зоран Лазовић изразио је захвалност Влади Републике Србије што је препознала значај улагања у овај крај и истакао да је овај пут од виталне важности за мештане Ивањице и Нове Вароши, али и повезивање два округа, Моравичког и Златиборског.

Више немамо апсолутно никавих међа између ових општина, истакао је председник Нове Вароши Васиљевић Радосав и додао да ће спајањем пута који води кроз село Љепојевиће пољопривреда и туризам овог краја добити на значају.

Представници Владе Републике Србије, војске, организације Старе Рашке, Ивањице и Нове Вароши положили су венце на спомен обележјима на Калипољу и Јавору.

О Аутору

Financ