Вести

У Ивањици оджана седница савета Моравичког управног округа

У Ивањици је одржана седница Савета Моравичког управног округа на којој је, између осталог, било речи о политичкој стабилности у функционисању локланих самоуправа на подручју округа, као и о активностима везаним за доношење одлука о максималном броју запослених, регистрацији стамбених заједница и озакоњењу објеката и другим актуелним темама.

Начелник Моравичког управног округа, Слободан Јоловић, за наш портал потврдио је спремност представника града Чачка и општина Горњи Милановац, Ивањица и Лучани да максимално ангажују своје ресурсе како би се послови везани за озакоњење објеката обавили у складу са законом и динамиком коју је утврдило ресорно министарство. У том смислу, све локалне самоуправе и даље ће моћи да рачунају на сагласност Владине комисије за додатно запошљавање.

Јоловић је истакао да су се локалне администрације максимално ангажовале око послова регистрације стамбених заједница и још једном позвао наше суграђане који живе у зградама за колективно становање да то у најкраћем року учине, јер како је рекао, само регистроване стамбене заједнице моћи ће да на законит начин решавају бројне проблеме заједничког становања и остваре права управљања зградама али и добију финансијску помоћ за решавање питања као што су енергетска ефикасност, уређење заједничких просторија, замена и поправка инсталација ..

На овој седници, истакнут је значај и обавеза према грађанима да се кроз рационализацију јавне потрошње мора акценат ставити и на смањење броја запослених у јавном сектору и дата је препорука да локалне самоуправе усагласе своје са одлуком Владе о максималном броју запослених, према којој број запослених у локалној администарцији и осталим организационим облицима чији су оснивачи локалне самоуправе треба смањити и то: у Чачку за 154, Ивањици за 36, Лучанима 32 и Горњем Милановцу за 7 радника. То су већ урадили Лучани и Горњи Милановац.

Домаћин, Зоран Лазовић, председник општине Ивањица, упознао је присутне на овој седници о великом броју значајних инвестиција које се реализују или чија се рализација припрема на подручју ове општине.

Договорено је да следећа седница Савета Моравичког управног округа буде одржана у згради Начелства у Горњем Милановцу на којој ће се разматрати стање у области јавне безбедности као и информације о раду подручних јединица органа државне управе на подручју МУО за девет месеци 2017.године.

Извор: ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ