У издању Дома културе Ивањица из штампе су истовремено изашле две књиге. Антологија  „Скаска за бескрај и безмерје“, избор најлепших љубавних песама  пристиглих на Kонкурс за најлепшу љубавну песму, коју овај Дом организује већ четврт века.  Друга је збирка песама „Размене ћутања“,  другонаграђеног песника на прошлогодишњем Kонкурсу Јована Д.Петровића из Петровца на Млави.

Антологија  је штампана у тврдом повезу, садржи 340 песама од 190 аутора. Поред награђених песника заступљене су и најлепше песме по  избору састављача Антологије и аутора Kонкурса за најлепшу љубавну песму, професора Миливоја Трнавца и Уроша Ћурчића.

„Ивањички Kонкурс за најлепшу љубавну песму и овај антологијски избор за првих двадесет пет година његовог трајања доказ су да љубав није пресахла и да љубавна песма у својој кући , кући поезије и даље заузима челно место, остајући парабола живота и смисла битисања у њему“, истакао је један од аутора Антологије Урош Ћурчић.

„Антологија је круна издавачке делатности наше установе, која је само везано за Kонкурс за најлепшу љубавну песму издала преко четрдесет књига, уз остале, цифра премашује шездесет издања“, истиче Милан Kрунић, директор ивањичког Дома културе.

Двадесет пети по реду Kонкурс за најлепшу љубавну песму је у току, и траје до 30. новембра.

 

О Аутору

Financ