Вести

Ускоро почиње најављена гасификација Ивањице

Одлуком Владе РС прихваћен је извештај о потреби изградње гасоводних објеката ради завршетка започете гасификације и обезбеђења снабдевања природним гасом општине Ивањица. Како сазнајемо програм гасификације претходно мора усвојити и локални парламент, обзиром да је он у завршној фази очекује се да то буде окончано наредних дана.

Вредност инвестиције од 7,1 милион евра (880 милиона динара), обухвата повезивање са гасоводом у Ариљу, наставак примарне мреже гасовада и повезивање са већ постављеном мрежом у ивањичкој општини.

Предлог да се читав процес гасификације Ивањице убрза потекао је са радног састанка у кабинету премијера, Александра Вучића, а на иницијативу председника општине Ивањица, Зорана Лазовића, уз подршку саветника за немачке инвестиције у Србији, Јорга Хескенса и власника прдузећа Пролетер, Рајнера Баумбаха.

Са заседања Владе РС уследила је препорука ЈП ‘’Србијагас’’ из Новог Сада да предузме активности на реализацији пројекта изградње гасовода у циљу гасификације ивањичке општине и прикључења нових потрошача.

Гасификација Ивањице од великог је значаја за становништво, јавне институције и привредне субјекте и у знатној мери ће утицати на побољшање еколошке слике општине.

Очекује се да пројекат гасификације Ивањице буде реализован до окробра 2018. године.

О Аутору

Financ