Vesti Kultura

„VEČE POEZIJE“ u Domu Kulure

ČETVRTAK 11.APRIL U 19 ČASOVA

PLAVA SALA DOMA KULTURE

„VEČE POEZIJE“

     Svetski dan poezije uspostavio je UNESKO 1999. godine, u nameri da se podstakne promocija čitanja, pisanja i objavljivanja poezije.

            Učenici ivanjičke gimnazije, tim povodom, organizovali su poetsko veče, vođeni mišlju kritičara i književnika Mihaila Pantića: “Da je poezija, u stvari, sinonim za suštinu, za ono najdublje i najbitnije što čovek može reći o sebi i o svetu, i o sebi u svetu. Bez poetske sublimacije svet ne bi bio ono što jeste, zauvek bi izgubio svest o sebi. Poezija oduvek, pa tako i danas, ipak drži svet na okupu i daje mu onoliko smisla koliko joj sam jezik dopušta. Ukratko, svet  bez poezije bio bi pusta zemlja.”

            Učesnici poetske večeri su: TeodoraDanilović, Miloš Borović, Anđela Milikić, Katarina Stanić, Nikolina Šarčević, Magdalena Bjelogrlić, Marija Hadži Vidaković, Nikola Košanin, Milan Glavinić, Nikola Borisavljević.

            Ovo književno veče, svojim prisustvom, upotpuniće članovi školskog benda: Anđela Milikić, Pavle Gavrilović, Vuk Stanić, Anđelija Krunić, Kristina Kolarević, Teodora Danilović i  Matija Ćirić.

            Pozivamo sve zainteresovane da u četvrtak, 11.aprila 2019. godine,  sa početkom u 19.00 časova, u Plavoj Sali Doma kulture,  prisustvuju večeri čitanja poezije.

O Autoru

Financ