Вести

Завршен oсми Конкурс за најлепшу дечију песму

На осми  „Конкурс за најлепшу дечију песму“ Дома културе из Ивањице , расписан 2017.године приспелo је 216  песама од  ученика  осам  ивањичких  основних школа, што је за 40 песама више него прошле године. Основци од  1-4 разреда написали су 117 песама а основци од 5-8 разреда 99 песама.

Највише песама стигло је из  О.Ш. „Сретен Лазаревић“ из Прилика, 70 песама, из ОШ „Милинко Кушић“ Ивањица 33 песме где су   заступљена  и издвојена одељења Буковица и Рашчићи , из ОШ „Кирило Савић“ Ивањица  44 песме где је заступљено и издвојено одељење Луке. ОШ „Проф.др. Недељко Кошанин“ Девићи послала је 32 песме где су застпљена  издвојена одељења Придворица,Вељовићи и Брусник,  ОШ „Мићо Матовић“ Катићи  учествује са  14 песама са издвојеним одељењима Мочиоци и  Равна гора, ОШ „Вучић Величковић“ Међуречје 12 песама, ОШ „Мајор Илић“ Кушићи 6 песама и из ОШ „Светозар Марковић“ Ковиље  пристигло 5 песама.

У својим првим и несигурним корачићима или већ озбиљнијим корацима ка свету поезије, основци су мање или више успелим стиховима и римама, као и претходних година исписивали своје радости, тугу, снове,промишљања о свету, о драгим особама и пријатељима, природним појавама, завичају и школи, и наравно о симпатијама и првим љубавима

Приспеле радове прегледаће  селектор конкурса, професор српског језика и књижевности у пензији, Миливоје Трнавац, и  изабрати  најбоље које ће бити награђене и песме које ће ући у зборник „Пупољци“.

Посебно нас радује број песама који се из године у годину повећава  и све  бројније учешће ученика сеоских школа са својим издвојеним одељењњима који су на врло маштовит начин изразили свој песнички таленат.

О Аутору

Financ