Vesti

Ambasador Nemačke posetio Ivanjicu

Nemački ambasador Aksel Ditman sa svojom delegacijom posetio je danas opštinu Ivanjicu gde je sa čelnim ljudima lokalne samouprave razgovarao o privrednom ambijentu i mogućim investicijama u ovom gradu. Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo uspešnim poslovanjem firme Proleter čiji je vlasnik njegov sunarodnik Rajner Baumbah i istakao da ga posebno raduje saznanje da će ova uspešna fabrika za proizvodnju čarapa proširiti kapacitete i uposliti nove radnike.Preduslov za ovu ali i naredne investicije je gasifikacija Ivanjice započeta u novembru prošle godine. Svesrdnu podršku da se proces gasifikacije ubrza i samim tim omoguće investiciona ulaganja u privredu Ivanjice pružila je Vlada RS i predsednik Aleksandar Vučić na radnom sastanku kome su prisustvovali predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, savetnik za nemačke investicije u Srbiji, Jorg Heskens i vlasnik prduzeća Proleter, Rajner Baumbah.

Ambasadoru je takođe predstavljen akcioni plan energetske efikasnosti za područje Ivanjice koji je izradila kancelarija za LER u saradnji sa GIZ-om.

Nakon razgovora sa lokalnom samoupravom ambasador Nemačke, Aksel Ditman, posetio je lokalnu Kancelariju za mlade opštine Ivanjica koja od samog osnivanja sarađije sa nemačkom organizacijom za tehničku podršku GIZ, gde kroz zajedničke programe rade na unapređenju položaja mladih u opštini, sa posebnim akcentom na mladima iz osetljivih grupa prepoznatih Nacionalnom strategijom za mlade RS, kao i Lokalnim akcionim planom za mlade opštine Ivanjica.

О Аутору

Financ