Aktuelnosti Vesti

Ministarka Mihajlović obećala pomoć države, Drobnjak nastavak radova na putu za Deviće

Потпредседница Владе РС , Зорана Михајловић, директор ЈП ‘’Путеви Србије’’, Зоран Дробњак, начелник Моравичког округа, Слободан Јоловић, посетили су данас Ивањицу и са председником општине, Зораном Лазовићем и представницима локалне самоуправе, облишли деонице оштећене у недавним поплавама.

Након обиласка деонице на Буку и околини, делегација се упутила на велико клизиште у Клисури које је у поплавама однело део пута.

Начелник Моравичког округа, Слободан Јоловић, рекао је да је тачна процена штете у току али да се последице поплава стотине милиона динара.

Председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, захвалио се Влади РС на подршци и помоћи коју пружају ивањичкој општине.

В.д. директора ‘’Путеви Србије’’, Зоран Дробњак, рекао је да је у сарадњи са локалном самоуправом дијагностиковано 26 деоница које морају бити саниране. Такође је најавио наставак радова на путу Придворица-Девићи.

Потпредседница Владе РС, миснистарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, обећала је максималну помоћ државе, јер локални буџети не може финансијски да испрати санацију штете.

Представници делегација која је данас посетила Ивањицу, истакли су да ће се интезивно радити на санацији последица поплава, а крајњи рок за завршетак радова је крај године.

О Аутору

Financ