Vesti

Treći  sabor  „Svete trojice“ u Pridvorici okupio brojne pevačke grupe i čuvare tradicije!

У организацији изворне певачке групе „Клековички жубор“, Месне заједнице Придворица, Дома културе Ивањица и Удружења изворних певачких група „Стари Влах“ а под покровитељством општине Ивањица у Придворици је јуче одржан трећи сабор „Свете Тројице“.

Придворица се јуче орила од изворне српске песме и звука двојница и  фруле, а њени мештани и посетиоци из околних места уживали су у наступу инструменталиста, хумориста, здравичара и 23  изворне певачке групе из Ивањице, Ужица, Чачка, Краљева, Рашке и Бајине Баште,  које су још једном показале како се чувају традиционалне вредности  на овим просторима и културолошки идентитет нашег краја.

После богослужења у манастиру Преображења господњег  који је настао у 12.веку када и манастир Студеница,  сабораши су уживали  у богатом културно-уметнучком програму. Као добри домаћини изворна група „Клековички жубор“ песмом о Придворици пожелела је добродошлицу свим посетиоцима манифестације.

 

Са жељом да ова манифестација постане традиционална и да се сваке године на Треће Тројице окупљамо у Придворици напустисмо ово мало место богато природним лепотама  и културним спомеником из доба Немањића.

О Аутору

Financ