Vesti

22. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“

 U organizaciji Doma kulture Ivanjica, Mesne zajednice Kušići i OŠ “Major Ilić” iz Kušića, 25.juna 2017.godine  na Javoru (MZ Kušići)  kod Ivanjice održaće se  22.  „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“ .

     Na planinu Javor svake godine 25.juna dolaze svirači dvojnica i starih instrumenata iz svih krajeva Srbije kako bi pokazali svoje umeće a takmičar koji tri puta za redom osvoji prvo mesto stiče zvanje „majstor dvojnica“. Ovo je jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji a njen cilj je očuvanje tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva i kulturološkog identiteta.

     Manifestacija je takmičarskog karaktera a nagrade su  pehar za prvo mesto na dvojnicama  u kategoriji mlađih i starijih dvojničara i pehar za prvo mesto na starim instrumentima u kategoriji mlađih i starijih izvođača. Ostale nagrade su u vidu diploma i zahvalnica, a svake godine stručni žiri dodeli i posebne nagrade za mlade talente,perspektivne mlade izvođače, najmlađe tkmičare i druge.

  Generalni pokrovitelj manifestacije  je Opština Ivanjica a manifestaciju finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

     Pozivaju se svi zainteresovani za učešće na „Javorskom saboru dvojničara i starih instrumenata  Srbije“, da se prijave najkasnije do 23. Juna,  Domu  kulture u Ivanjici, telefon: 032-661-087 , kontakt osoba Hadži Snežana Zlatić.  Prijave možete poslati i mejlom na adresu:   hadzi.snezana@hotmail.com.

      Dobrodošli na 22.  Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije!

О Аутору

Financ