Vesti Kultura

Bicikli za najuspešnije učesnike konkursa

U okviru projekta ’’Ne dozvoli da budeš rodno diskriminisan’’, danas je podeljeno 12 bicikala i šest sportskih lopti đacima, pobednicima likovnog konkursa na temu “Evropa i moj kraj – ravnopravni u svemu”.
Učestvovala su deca uzrasta od V do VIII razreda iz svih škola sa područja ivanjičke opštine a pobednički radovi iskorišćeni su kao mesečni motivi na stonim kalendarima za ovu godinu. Na ovaj način istaknuta je transparentnost i značaj projekta. Bicikle je mališanima uručio predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

Vrednost celokupnog projekta je 365.140,00 dinara. Finansira ga “Evropska unija“, “Vlada Švajcarske“ i “Vlada Republike Srbije“, a sprovodi opština Ivanjica.
Ovim konkursom želeli smo da podstaknemo kreativnost kod najmlađih, kao i da ih usmerimo da počnu da shvataju značaj rodne ravnopravnosti. Odlučili smo se da deca budu nagrađena biciklama kako bismo naše najmlađe podstakli i usmerili na sport i zdrav život.-kažu organizatori projekta.
Odobreni projekat ’’ Ne dozvoli da budeš rodno diskriminisan’’ sa kojim je opština Ivanjica u oktobru 2016. godine aplicirala na Javni poziv za podnošenje predloga projekata u oblasti rodne ravnopravnosti, raspisan od strane Evropskog progresa, za cilj ima doprinos unapređenju znanja o rodnoj ravnopravnosti kod seoskog stanovništva, kao i podršku porodicama samohranih roditelja.
Jedna od aktivnosti projekta je i Edukacija o rodnoj ravnopravnosti za žene i muškarce i decu uzrasta od 14 i 15 godina koja će biti održana 23. februara u školi “ Prof. Dr Nedeljko Košanin” u Devićima. Uspešna realizacija odobrenog projekta će služiti kao primer dobre prakse i model kako lokalna samouprava brine i pruža potrebnu podršku ugroženim grupama.

О Аутору

Financ