Vesti Kultura

Bicikli za najuspešnije učesnike konkursa

У оквиру пројекта ’’Не дозволи да будеш родно дискриминисан’’, данас је подељено 12 бицикала и шест спортских лопти ђацима, победницима ликовног конкурса на тему “Европа и мој крај – равноправни у свему”.
Учествовала су деца узраста од V до VIII разреда из свих школа са подручја ивањичке општине а победнички радови искоришћени су као месечни мотиви на стоним календарима за ову годину. На овај начин истакнута је транспарентност и значај пројекта. Бицикле је малишанима уручио председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.

Вредност целокупног пројекта је 365.140,00 динара. Финансира га “Европска унија“, “Влада Швајцарске“ и “Влада Републике Србије“, а спроводи општина Ивањица.
Овим конкурсом желели смо да подстакнемо креативност код најмлађих, као и да их усмеримо да почну да схватају значај родне равноправности. Одлучили смо се да деца буду награђена бициклама како бисмо наше најмлађе подстакли и усмерили на спорт и здрав живот.-кажу организатори пројекта.
Одобрени пројекат ’’ Не дозволи да будеш родно дискриминисан’’ са којим је општина Ивањица у октобру 2016. године аплицирала на Јавни позив за подношење предлога пројеката у области родне равноправности, расписан од стране Европског прогреса, за циљ има допринос унапређењу знања о родној равноправности код сеоског становништва, као и подршку породицама самохраних родитеља.
Једна од активности пројекта је и Едукација о родној равноправности за жене и мушкарце и децу узраста од 14 и 15 година која ће бити одржана 23. фебруара у школи “ Проф. Др Недељко Кошанин” у Девићима. Успешна реализација одобреног пројекта ће служити као пример добре праксе и модел како локална самоуправа брине и пружа потребну подршку угроженим групама.

О Аутору

Financ