Aktuelnosti Vesti

Crnjevski most otvoren za saobraćaj

Потпуно реконструисани мост преко реке Моравице у насељу Црњево у Ивањици, отворен је за саобраћај данас у 16 часова.

  • То значи да су сви радови на конструкцији моста завршени. Темељи моста су санирани и реконструисани, а постављени су и нови шипови који обезбеђују додатну стабилност објекта. Главни носач моста је такође сређен, урађена је армирано-бетонска коловозна плоча, нови тротоари, спољашње и унутрашње ограде, атмосферски одводи. Након постављања асфалтног застора, на два места су исечене површине за постављање дилатација. Грађани Ивањице су добили готово нови мост дуг 114 метара, који ће у функцији бити у наредним деценијама“, каже екскулзивно за Инфо ЛИГУ – надзорни орган, грађевински инжењер Владимир Гавриловић.

Гавриловић каже да је мост за саобраћај у овом тренутку потпуно безбедан. Остало је да се крају приведу неки ситни радови који се углавном тичу носача инсталација испод коловозне конструкције, фарбања и уређења самог градилишта.

Током сутрашњег дана општина Ивањица и Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије биће званично обавештени о завршетку реконструкције моста.

Како сазнајемо, сама примопредаја објекта биће извршена након обиласка представника Канцеларије за јавна улагања. Потом следи обједињавање комплетне документације и преглед радова.

Подсетимо, сложене радове реконструкције овог важног комуникацијског објекта извео је конзорцијум у коме су била предузећа: “Гранит Плус” – Ужице, “СИГ” – Београд, “ГПД Николић” и “Амига” из Краљева.

Наручилац посла је општина Ивањица, а укупна инвестиција коштала је око 29.000.000 динара. Средства је обезбедила Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије.

О Аутору

Financ