Vesti

Dodeljene nagrade i zbornici „PUPOLJCI 5“ pobednicima konkursna za najlepšu pesmu

Dom kulture Ivanjica izdao je Zbornik najlepših dečjih pesama  „Pupoljci 5“.  Preko 200 radova je stiglo na Konkurs za najlepšu dečiju pesmu, a selektor Milivoje Trnavac inače nastavnik srpskog jezika i književnosti imao je težak zadatak da od 74 rada  koji su ušli u uži izbor odabere najbolje.

Prvo mesto osvojila je pesma „Sećanje na 1999.godinu“, autorke Sare Kurćubić, učenice šestog razreda OŠ „Kirilo Savić“ Ivanjica. Dve nagrade obeležile su drugo mesto, a nagrađene su: pesma „Odrasli“, autorke  Helene Mladenović, učenice šestog razreda OŠ „Sreten Lazarević“ Prilike i pesma „Ljubav“, autorke Slađane Kuvekalović, učenice petog razreda OŠ „Major Ilić“ Kušići. Tri nagrade uručene su za treće mesto, a osvojili su ih:  pesma „Škola, mama i ja“, autora Miloša Gojkovića, učenika trećeg razreda OŠ „Prof. dr Nedeljko Košanin“Devići (IO Brusnik), pesma „Đaci pešaci“, autora Radoja Tošića, učenika petog razreda OŠ „Svetozar Marković“ Kovilje i pesma „Noć“, autora Viktora Bojovića, učenika šestog razreda OŠ „Sreten Lazarević“ Prilike.

Na predlog selektora nagrađena je škola iz Prilika za najviše poslatih radova i nastavnice Verica i Radmila Kostić za kvalitet učeničkih radova i nastavnica Milena Ivanović iz Devića – IO Brusnik.

Pored nagrađenih u Zborniku „Pupoljci 5“ objavljene su i pesme učenika iz Kovilja, Katića sa IO Močioci i Ravna Gora, Kušića, Devića sa IO Pridvorica, Veljovići, Brusnik, Ivanjice sa IO Bukovica, Raščići, Luke, Međurečja i Prilika.

О Аутору

Financ