Vesti Konkursi i obaveštenja

Dodeljeni pokloni učenicima Osnovih škola u Ivanjici za najlepše radove na temu reciklaže

Sredinom novembra 2023. godine održane su dvodnevne edukativno/kreativne radionice na temu zaštite životne sredine, reciklaže i adekavtnog odlaganja otpada za učenike od 6-og do 8-og razreda u tri osnovne škole u Ivanjici u okviru projekta „Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO“.


Prvi dan radionica je bio posvećen kratkom teorijskom delu, zanimljivim edukativnim animacijama, dok su tokom drugog dana učenici, pod nadzorom nastavnika, izrađivali nove predmete od starih (reciklabilnih) materijala. Škole koje su učestvovale u realizaciji radionica u opštini Ivanjica su: OŠ “Milinko Kušić”, OŠ “Kirilo Savić” i OŠ “Sreten Lazarević”.


Predstavnici Opštine Ivanjica i projektnog tima su dodelili simbolične poklone učenicima koji su izradili najlepše nove predmete od starih materijala, kao što su haljina od papira i plastičnih kesa, luster od dela plastične boce i teglica i ukrasni most od starih novina.


Projekat ČISTO sprovode pomenute dve opštine u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020 koji sufinansira Evropska unija, odnosno Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU). 
Realizacija projekta je počela 24. decembra 2022. i trajaće dve godine, do 23. decembra 2024. godine. Ukupna vrednost projekta je 389.635 evra, od čega je doprinos Evropske unije 330.800 evra.

О Аутору

WEB MASTER