Vesti Kultura

Eko Kamp 2016

ekokamp2016_3

U periodu od (18-21).08.2015. godine lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ realizovala je „Eko kamp 2016“, na Kušićima, na prostoru OŠ „Major Ilić.

Kamp je otvoren 18.08. u 18:00 časova. Veliku podršku u organizaciji kampa dala je već pomenuta osnovna škola, koja nam je izašla u susret i ustupila nam prostor, školsku kuhinju i još mnogo toga. Na kampu je učestvovalo oko 70 mladih iz sedam gradova Srbije. Veliko interesovanje pokazali su i meštani MZ Kušići, kako mladi tako i stariji. Kroz čitav program mladi su imali priliku da nauče dosta o prirodi i zdravoj životnoj sredini kroz predavanja, edukativne filmove i kulturno zabavni program, kao i da nauče dosta o izviđačkim veštinama, igrama, pravilima i običajima.

Prvi dan mladi su imali priliku da se upoznaju međusobno kao i sa satnicom narednih dana na kampu. Održano je i predavanje na temu „Park prirode – Golija“ kako bi se učesnici kampa upoznali sa mestom na kojem su naredni dan učestvovali na radnoj akciji sređivanja i ograđivanja budućeg „Omladinskog kampa“ koji se nalazi na Dajićkom brdu – planina Golija (košenje, prokopavanje puta, krčenje, ravnanje placa, izrada i postavljanje ograde). Nakon radne akcije koja je protekla uspešno sa dosta odrađenog posla oko uređenja kampa dan je propraćen i predavanjima „Izviđački čas“ i „Zdravlje, rekreacija i ishrana mladih“. Treći dan bio je posvećen sportu i sportskim aktivnostima gde su svi mladi imali priliku da učestvuju u takmičenju u orjentiringu, sportskom penjanju u pratnji Službe za delovanje u vanrednim situacijama Opštine Ivanjica kao i ostalim sportovima za koji su postojali uslovi. Poslednji dan pre samog zatvaranja organizovana je i ekološka akcija u kojoj je sređeno kamp mesto uključujući i kompletan prostor OŠ „Major Ilić“. Kamp je zatvoren 21.08.2016. u 12:00 časova.

Zahvaljujemo se svim mladim ljudima koji su učestvovali u ovogodišenjem kampu kao i svim organizacijama i institucijama koje su pomogle realizaciju aktivnosti na istom. Nadamo se da će naredne godine Opština Ivanjica imati definisano i izgrađeno kamping odmorište koje će biti na raspolaganju svim građanima Opštine Ivanjica, a i svim turistima koji budu želeli da ga posete.

О Аутору

Financ