Vesti Kultura

Film “BISER BOJANE”

Film “BISER BOJANE”
25 i 26. Februar u 16, 18 i 20 časova
Dom kulture – Plava sala
Novi film Milana Karadžića je romantična komedija sa krimi elementima u kojoj glavne uloge tumače, Slaven Došlo, Vanja Nenadić i Milutin Mima Karadžić, a čije je snimanje obavljeno na atraktivnim lokacijama Ade Bojane.
O čemu se radi u filmu? Đorđe Popović (glumi ga Slaven Došlo), mladi lekar iz Beograda, dobija poziv da upozna oca za koga mu je baka Emilija (Mira Banjac) rekla da je mrtav. Mladić odlazi u Crnu Goru i usput upoznaje mladu kajterku Lolu (Vanja Nenadić,), ćerku policijskog inspektora Rajka (Mladen Nelević).
Za to vreme Nikola Popović (Mima Karadžić), nakon višegodišnje robije, izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikolu po izlasku iz zatovra dočekuje bivši partner Roki (Miodrag Krstović) koji ukradeni plen želi za sebe. Nikola kreće po dijamante koji su sakriveni na Adi Bojani, a tamo ga dočekuju sestra Zorka (Dubravka Drakić), sestrić Đovani (Emir Ćatović) i ostala rodbina, baš kao i Đorđe – sin koga nikada nije sreo. Ali, nije Nikola jedini koji traga za dijamantima. Za petama mu je Rajko, ali i Matija (Andrija Milošević), bahati lokalni moćnik koji angažuje Sandru (Hristina Popović) da špijunira Nikolu.
Scenarista “Bisera Bojane” je Vlada Đurđević , dok je direktor fotografije Milan Tvrdišić. Od ključnih saradnika Milana Karadžića tu su i: kompozitor Saša Milošević Mare, montažer Aref Zaabi, kostimografkinja Dragica Laušević, scenograf Milan Jeremić. Produkciju filma potpisuju Dragan Đurković i Milutin Mima Karadžić. Pored Karadžića, Došla i Vanje Nenadić u glavnim ulogama, u filmu glume: Mira Banjac, Andrija Milošević, Hristina Popović, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Miki Krstović, Mirko Vlahović, Emir Ćatović, Olivera Bacić, Andrea Mugoša…
“Biser Bojane” sniman je u Ulcinju, Beogradu, na Adi Bojani i u Trstu.
Cena ulaznice: 250 dinara.

О Аутору

Financ