Vesti

Film „Zona Zamfirova – drugi deo“

Film „Zona Zamfirova – drugi deo“

Dom kulture Ivanjica – plava sala

12. i 13. februar, 18 i 20 časova

Petnaest godina pošto je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču „Zona Zamfirova – drugi deo“ o životu u braku čuvenog para, dve godine posle venčanja.

U nastavku njihovu ljubavnu sagu dočaraće Brankica Sebastijanović kao Zone i Milan Vasić kao Mane, a film je režirao Jug Radovojević.

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak, smešteni su u period između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, koji je zaslužan i za prvi film „Zona Zamfirova“, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota naše zemlje u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

Uloge tumače zvezde domaćeg glumišta: Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Goran Jevtić, Nela Mihajlović, Branko Đurić, Dragan Vujić Vujke, Miki Krstović, Jugoslava Drašković, Milan Kalinić, kao i gost iz Makedonije glumac Nikola Ristanovski koji tumači Hadži Zamfira.

Scenografiju potpisuje Sale Denić, kostimograf je Jelena Stokuća, direktor fotografije Dimitrije Joković, a kompozitor Aleksandar Sale Sedlar.

О Аутору

Financ