Aktuelnosti Vesti

Gimnazija u Ivanjici dobila Svetosavsku nagradu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručilo je Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama, a među nagrađenima je i Gimnazija u Ivanjici.

Ivanjička gimnazija dobila je nagradu za ukupan doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

U školi postoji posebna usmerenost ka nadarenim učenicima, zbog čega su učenici ove škole godinama u vrhu po broju najviših priznanja, posebno iz matematike. U okviru međunarodne saradnje nastavnici i učenici ove škole se angažuju na različitim poljima, posebno u vannastavnim aktivnostima i promociji kulture, kroz različite vidove razmene i zajedničkih aktivnosti. U ovoj godini Gimnazija u Ivanjici slavi 100 godina postojanja.

Čestitajući dobitnicima ministar Ružić, rekao je da su ovogodišnji dobitnici dokaz da Sveti Sava živi u svima nama.

„Danas Svetosavskom nagradom ukazujemo čast i zahvalnost izuzetnim učenicima, studentima, vaspitačima, učiteljima, profesorima osnovnih i srednjih škola, fakultetima, studentskim centrima koji postižu izuzetne rezultate u nastavi, učenju i u svakodnevnom radu pokazuju kreativnost, posvećenost i požrtvovanost. Temelje budućnosti naše države i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet i dostupno svima, da svakom pojedincu pruži mogućnost da uči tokom celog života i dobije   priliku  za svoj stalni profesionalni razvoj. Zahvaljujući pre svega trudu i umeću nastavnika, učenicima u našoj državi nije uskraćeno pravo na obrazovanje, uprkos teškim i nepredvidivim uslovima u kojima se prethodnih meseci odvijala nastava. Za takvo pregalaštvo u radu, nastavnici zavređuju veliko poštovanje i zahvalnost – učenika, učeničkih roditelja i svoje države. Jedan od vidova ispoljavanja takve zahvalnosti biće nastojanje ove države da svim nastavnicima budu omogućeni bolji i podsticajniji uslovi za njihov rad u školama“, izjavio je ministar Ružić.

О Аутору

Financ