Vesti

Godišnjica rada Centra za dijalizu

Navršeno je godinu dana od početka rada Centra za dijalizu u Ivanjici. Do sada jeu okviru ovog zdravstvenog objeta izvršeno 2 615 dijaliza. U trenutku otvaranja Centra bilo je 16 pacijenata, dok ih sada ima 18 sa područja ivanjičke opštine, a usluge neretko koriste i pacijenti iz drugih gradova.

U zdravstvo na području Ivanjice protekle dve godine puno je uloženo, ipak najveća investicija bila je izgradnja Centra za dijalizu koji je koštao 35,5 miliona dinara. Opština Ivanjica je učestvovala sa 23,6 miliona dok je resorno ministarstvo doniralo opremu vrednosti 8,9 miliona dinara.

Iako je mali Centar u pitanju, zaposleni su terapiju hemodijalziom podligli na klinički nivo, a pacijenti su veoma zadovoljni uslugom kao i činjenicom da ne moraju putovati do Čačka ili Užica da bi bili dijalizirani.

Cilj zaposlenih u Centru za dijalizu u Ivanjici je da održe kvalitet u radu i postanu jedan od vodećih centara u regionu, kao primer dobre kliničke prakse.

Povodom godišnjice od početka rada ovog veoma značajnog zdravstvenog objekta, zaposleni u Domu zdravlja danas su svim pacijentima priredili ugodno iznenadjenje a posetio ih je i prvi čovek opštine, Zoran Lazović.

 

О Аутору

Financ