Vesti Kultura

Humanitarni Festival Amaterskih pozorišta za prikupljanje sredstava za lečenje Marka Markovića

Lokalna Kancelarija za mlade u saradnji sa Lokalnom samoupravom opštine Ivanjica  realizovala je Humanitarni Festival Amaterskih pozorišta u periodu od (27-29).11.2017. na kom su učestvovala ukupno tri Amaterska pozorišta i to Amatersko pozorište “Knjaz” iz Požege, Dečiji dramski studio “Bistričak” iz Čajetine i Amatersko pozorište mladih Ivanjice.

Cilj realizacije ovog Festivala je bio prikupljanje finansijskih sredstava za lečenje Marka Markovića iz Ivanjice koji boluje od Hočkinove bolesti kroz promociju mladih talenata u oblasti pozorišne umetnosti.

Prodaja ulaznica bila je organizovana putem postavljanja štanda u centru grada, na biletarnici Doma kulture, kao i u saradnji sa školama opštine Ivanjica.

U ovoj humanitarnoj akciji je ukupno prikupljeno 116.670,00 dinara.

Posebno bismo istakli angažovanje volontera Kancelarije za mlade koji su na štandu kroz prodaju ulaznica prikupili 37.250,00, kao i angažovanje učenika i zaposlenih u OŠ „Vučić Veličković“, koji su kroz kupovinu karata i dobrovoljne priloge prikupili 34.100,00 dinara.Takođe se zahvaljujemo i predstavnicima Tehničke škole koji su u ovoj akciji prikupili 18.760,00 dinara.

Ovom prilikom se još zahvaljujemo na učešću u akciji zaposlenima u Domu kuture, kao i učenicima i zaposlenima OŠ „Milinko Kušić“, OŠ „Kirilo Savić“ i Gimnazije.

Još jednom hvala svima gore navedenim što su se uključili u ovu akciju i na nivou svojih kolektiva organizovali prikupljanje sredstava i kupovinu ulaznica.

Sigurni smo da će naša zajednička aktivnost doprineti izlečenju našeg sugrađanina.

U okviru Humanitarnog Festivala Amaterskih pozorišta koji realizuje lokalna Kancelarija za mlade u saradnji sa Lokalnom samoupravom opštine Ivanjica 29.11.2017. godine Amatersko pozorište mladih Ivanjice izvelo je svoju predstavu „UJEŽ“ po komadu Branislava Nušića. Ovo je ujedno i poslednja predstava koja je izvedena u okviru ovog festivala, a bilo ih je ukupno tri.

Cilj realizacije ovog Festivala je prikupljanje finansijskih sredstava za lečenje Marka Markovića iz Ivanjice koji boluje od Hočkinove bolesti kroz promociju mladih talenata u oblasti pozorišne umetnosti.

О Аутору

Financ