Vesti

Ivanjičani nagrađeni i pohvaljeni na Okružnoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog“ u Gornjem Milanovcu!

Iva Matović iz Čačka (mlađi uzrast), Mina Nedeljković iz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Jovana Ivanković iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu na završnoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“.

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije danas je  u Modernoj galeriji u Gornjem Milanovcu organizovao Okružno takmičenje recitatora, povodom dvestadvogodišnjice Takovskog ustanka. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana. Žiri je ocenjivao izbor pesme, akcentuaciju i dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost kazivanja.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Iva Matović iz Čačka, dok je drugo i treće mesto pripalu Urošu Tišmi iz Čačka i Petru  Arsiću iz Gornjeg Milanovca. Pohvale su  pripale Ivi Petrović i Nađi Radivojević iz Ivanjice.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Mini Nedeljković iz Gornjeg Milanovca, dok su drugo i treće mesto zauzeli Katarina Koturović i Dušan Radivojević iz Ivanjice. Pohvala je dodeljena Jelisaveti Nedić, Ivi Gavrilović i Moniki Meić.

Odlukom žirija: Jovane Dmitrić, Milice Mutavdžić, Marine Pavlović i Milovana Ristivojevića (predsednik žirija), profesora srpskog jezika i književnosti iz Lučana, Čačka, Gornjeg Milanovca i Ivanjice, Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora predstavljaće i srednjoškolka Jovana Ivanković iz Čačka. Aleksa Karajić iz Čačka zauzeo je drugo a Petar Vrranić iz Ivanjice treće mesto, dok su pohvale pripale Doroteji Ilić, Urošu Jeliću, Tijani  Ilić i Todoru Trifunoviću.

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog“ biće održana idućeg meseca u Valjevu.

О Аутору

Financ