Vesti

Ivanjičani osvojili drugo i  treće mesto u kategoriji srednjih osnovaca i pohvaljeni na Okružnoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog“ u Gornjem Milanovcu!

 

Maša Šljivković iz Čačka (mlađi uzrast), Nikola Perić Iiz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Sofija Dimitrijević iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu na završnoj republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“.

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije juče  je  u gimnaziji „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu organizovao Okružno takmičenje recitatora, povodom Dana opštine i dvestatrogodišnjice Takovskog ustanka. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana. Žiri je ocenjivao izbor pesme, akcentuaciju i dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost kazivanja.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Maša Šljivković iz Čačka, sa pesmom „Sunce“ Dobrice Erića, dok je drugo i treće mesto pripalo  Anđeliji Stevanović iz Gornjeg Milanovca i Marti Krvavac iz Čačka. Pohvalu je dobio Veljko Marković iz Lučana.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Nikoli Periću  iz Gornjeg Milanovca, sa pesmom „Onamo amo“ Kralja Nikole Petrovića Prvog, dok su drugo i treće mesto zauzele Ivanjičanke, Katarina Koturović, učenica osmog razreda  i Milica Prokopijević, učenica šestog razreda.

Odlukom žirija sastavljenog od profesora srpskog jezika i književnosti iz Lučana, Čačka, Gornjeg Milanovca i Ivanjice koju je predstavljala Verica Kostić, master srpskog jezika i književnosti, Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora predstavljaće i srednjoškolka Sofija Jovanović iz Čačka koja je recitovala pesmu „Kragujevac“. Božidar Tomović iz Čačka zauzeo je drugo a Natalija Petronijević iz Čačka treće mesto, dok je pohvala pripala Petru Vraniću, gimnazijalcu iz Ivanjice.

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog“ biće održana idućeg meseca u Valjevu.

О Аутору

Financ