Aktuelnosti Lokalna uprava

Izglasana nova vlast opštine Ivanjica

Novi predsednik opštine Ivanjica je mašinski inženjer, Momčilo Mitrović, odlučeno je skupštinskom većinom na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta, dok će njegov zamenik biti diplomirani ekonomista, Nenad Glavinić.

Predsednik Mitrović iskoristio je priliku da se zahvali građanima opština Ivanjica koji su podržali listu Srpske napredne stranke, odbornicima koji su ga izglasali, kao i medijima koji su stalno pratili aktuelnosti.

„Imamo više zadataka pred nama, prvi je obnova urušene infrastrukture na teritoriji opštine Ivanjica, ali ne smemo zapostaviti ni razvoj grada. Planiramo da pojačamo komunalne aktivnosti i uredimo zelene površine. Novim buDžetom predstavićemo građanima nove investicije i ono što ćemo uraditi u narednim godinama. Nećemo biti nerealni, nećemo obećavati ono što ne možemo da iznesemo, bićemo jasni i precizni i trudićemo se da uvek budemo uz građane opštine Ivanjica“ rekao je novi predsednik opštine, Momčilo Mitrović.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Nenad Glavinić, rekao je da su važni zadacima pred svima nama, i da lokalna samouprava mora doneti novu strategiju razvoja opštine.

„Kao jedan od ključnih faktora koji treba rešiti svakako je depopulacija opštine. To nije lak posao, i on će zasigurno trajati duže nego što traju naši mandati, ali to je jedini način da obezbedimo novi napredak opštine, jer sa mladima dolaze nove ideje.“- istakao je Nenad Glavinić, koji će od sad obavljati funkciju zamenika predsednika opštine Ivanjica.

Opštinsko veće u novom sazivu činiće: doktor Miloš Đoković, mašinski inženjer Zoran Radovanović, Aco Aleksić-Viša šumarska škola, Milica Bogdanović-specijalista fizioterapeut, Jasmina Mićić-master profesor fizičkog vaspitanja, geometar Dane Aničić i Ivan Jovićević stručna Vojna škola.

Nakon zasedanja lokalnog parlamenta izvršena je i zvanična primopredaja funkcije između dosadašnjag predsednika, Zorana Lazović, i novopostavljenog Momčila Mitrovića.

Skupštinskom većinom odlučeno je i da novi v.d. direktor JKP ’’Ivanjica’’ bude Aleksandar Mitrović, diplomirani inženjer tehnike i informatike.

О Аутору