Vesti Konkursi i obaveštenja

Konkurs za prijavu praktikanata u okviru programa Centra za radno angažovanje mladih

U okviru projekta „CRAM – Program radne prakse za mlade u Ivanjici“, čiji je nosilac Centar za radno angažovanje Ivanjica, a donator opština Ivanjica, koji se realizuje u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade opštine Ivanjica Centar za radno angažovanje Ivanjica raspisuje drugi krug konkursa za prijavu praktikanata.

Mesta za radnu praksu za koja praktikanti mogu da konkurišu su:

 1.    „Hotel Javor“, profil:  kuvar, 1 praktikant,
 1.   „M i V print“, profil: radnik u štampariji, 1 praktikant;
 2.       Crveni taksi –profil: radnik u dispičerskom centru, 1 praktikant,
 3. Dom Zdravlja Ivanjica – profil: Medicinski tehničar, 1 praktikant,
 4. Picerija Fontana – profil: dostavljač, 1 praktikant,
 5. Frizerski salon Trend – profil: muški frizer, 1 praktikant,
 6. Kafe Enigma – profil: konobar, 1 praktikant,
 7.    Mobile house – profil: radnik na prodaji telefona, telefonske i elektronske       opreme, 1 praktikant,
 8. MK Alka – profil: trgovac, 1 praktikant,
 9. Cile plus DOO – profil: magacinski radnik, 1 praktikant,
 10. All berries – profil: radnik na istovaru sveže maline, 2 praktikanta,
 11. All berries – profil: radnik na istovaru zamrznute maline, 2 praktikanta,
 12. Matis DOO – profili: Radnik na poslovima kantovanja pločastih materijala, radnik na poslovima pakovanja proizvoda, referent tehničke i operativne pripreme, magacinski radnik, više praktikanata.

Zbog ograničenog broja praktikanata prednost imaju oni poslodavci koji prvi odaberu svoje praktikante.

.

Za sve radne prakse ugovor se sklapa na tri meseca.

Na konkurs se možete prijaviti dostavljanjem popunjenog prijavnog formulara u prostorije lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica koji možete preuzeti sa sledećeg linka:

https://www.sendspace.com/file/z6h4g9

Program radne prakse traje tri dana po četiri sata u nedelji ili ukupno 48 sati mesečno. Praktikanti za vreme provedeno na praksi dobijaju finansijsku nadoknadu od 5.000,00 rsd na mesečnom nivou.

Program radne prakse je organizovani program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata.

Dok su u programu radne prakse, praktikanti dobijaju osećaj pravog poslovnog života tokom prakse koja traje tri dana i 12 sati u nedelji ili ukupno 48 sati mesečno, a koju obezbeđuju javne, privatne i civilne organizacije. Tokom ovog programa praktikanti rade i uče u visoko stručnom okruženju koje je usmereno ka stalnom usavršavanju. Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu. Zahvaljujući tesnoj saradnji sa lokalnim poslodavcima, Centar za radno angažovanje mladih je u mogućnosti da mladima pruži izbor radnih mesta u brojnim oblastima kroz program radne prakse.

Centar za radno angažovanje mladih je regionalni lider u inovativnim rešenjima za radnu integraciju mlade radne snage i povezivanja ljudskih potencijala sa snagom poslovanja. Mi pomažemo svojim partnerima, klijentima i zajednicama da ubrzaju svoje poslovanje i razvoj, pružajući ljude i usluge koje povećavaju kvalitet, produktivnost i efikasnost njihove ukupne radne snage, uključujući regrutovanje, obuku, procenu i razvoj radne snage, konsalting, autsorsing i upravljanje karijerom.

Kroz svakodnevni servisni rad, Centar za radno angažovanje mladih povezuje poslodavce i nezaposlene, omogućava pristup najnovijim informacijama o bitnim zanimanjima i mogućnostima daljeg obrazovanja, pruža usluge poslodavcima koji su zainteresovani za zapošljavanje mladih.

Lokalna Kancelarija za mlade

opštine Ivanjica

______________________

Ivan Stamenić

О Аутору

Financ