Vesti

KUD Moravica uspešan na festivalu u Turskoj

Na međunarodnom Festivalu foklora (International folk festival Burhanye), održanom u Turskoj od 27. aprila do 2. maja, članovi KUD-a „Moravica“ iz Ivanjice ostvarili su veliki uspeh i kao pravi ambasadori kulture dostojno reprezentovali narodno kulturno blago. Kroz igru i pesmu, na najbolji način su predstavili svoj grad, zemlju, njenu tradiciju i kulturu, obišli Sarimsakli, Izmir, Kušadasi i Istanbul i u Srbiju se vratili sa četiri pehara.

  • Osvojili smo treće mesto u ukupnom plasmanu u izuzetno jakoj konkurenciji, ali i pehare za najatraktivniju grupu/ansambl i Mis festivala – kaže za Info LIGU Vladan Jeremić rukovodilac ansambla.

On kaže da su festival, organizacija i smeštaj bili na vrlo visokom nivou, da je Turska prelepa zemlja, te da nose veoma pozitivne uspomene iz svih gradova koje su posetili.

Vladan Jeremić već nekoliko godina u gotovo svim školama na teritoriji Ivanjice vodi folklorne sekcije. Zajedno učestvuju u raznim oblicima umetničkog stvaralaštva amatera na manifestacijama koje se tradicionalno održavaju u našoj zemlji, a od ove godine sa ansamblom veterana i rekreativnim ansamblom i na međunarodnim takmičenjima i festvalima.

Jeremić učenicima uspešno približava folklornu umetnost, koja se prenosi sa generacije na generaciju, u ustaljenim tradicionalnim oblicima živi u narodu i slikovito predstavlja njegovu duhovnu i kulturnu prošlost.

Izvor: InfoLiga

О Аутору

Financ