Aktuelnosti Vesti

Ministarka Darija Kisić Tepavčević posetila Ivanjicu

Ministarka za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, posetila je danas Ivanjicu gde je upriličena svečana akademija povodom 30 godina rada Saveza paraplegičara i kvadiplegičara Srbije (SPIKS).

Ministarku je dočekao predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, nakon čega je održan sastanak na temu unapređenja položaja osoba sa invaliditetom na lokalnom nivou , a razgovaralo se i o realizovanim aktivnostima u oblasti pristupačnosti. Mitrović se zahvalio ministarki i njenom timu na veoma konstruktivnom razgovoru koji će biti od ogromnog značaja za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Ivanjici.


Nakon toga ministarka je sa svojim timom, u pratnji domaćina, obišla rampe postavljene u okviru projekta ’’Ivanjica grad bez barijera’’ koje je finansiralo Ministarstvo za rad boračka i socijalna pitanja.


Ministarstvo je finansiralo i adaptaciju prostorija Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara ’’Golija Ivanjica’’ pa je tim povodom u novim, uređenim prostorijama ministarka Kisić Tepavčević uručila nagradu J=EDNAKI, predsedniku Udruženja, Marinku Marinkoviću, za rezultate u oblasti pristupačnosti na nivou lokalne zajednice.
Svečana akademija otvorena je himnom Srbije koju je izveo Ilija Davidović, slepi pevač iz Ivanjice, nakon čega je predstavljeno 30 godina rada Saveza. Ministarka Darija Kisić Tepavčević dodelila je vaučer za besplatnu ugradnju i atestiranje ručne komande Neveni Jevtić, najmlađem vozaču SPIKS-a, nakn čega su urečene plakete, priznanja i zahvalnice svima koju su dali nesebičan doprinos unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Izvor: INFOLIGA

О Аутору

Financ