Vesti

Najlepše pesme 25. konkursa ljubavne poezije

     Milijan Despotović, selektor 25. Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu, proglasio je pobednike ove poznate književne manifestacije. Prvo mesto osvojila je pesma „Bliskom“ pod šifrom „23“, Tatjane Debeljački iz Užica. Drugo mesto pripalo je pesmi „Inicijali“ pod šifrom „Areta“,  Branke Selaković iz Beograda, a treće pesmi „La Storia Mia“ pod šifrom „250974“, Jaroslava Marka iz Zemuna.

     Inače na ovogodišnjem   Konkursu učestvovalo je 115 autora sa 350 pesama, iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Japana, Makedonije i Bugarske.

     „Naš Konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu postao je za četvrt veka respektabilna književna manifestacija u Srbiji. Na Konkursu je učestvovalo preko 5 000 pesnika sa preko  15 000 pesama. Izdali smo 25 zbornika „Žubori sa Moravice“ i preko 30 knjiga nagrađenim pesnicima. Posebno smo ponosni što smo dokazali da i iz tzv. provincije mogu doći i opstati vredne manifestacije. Ističemo da smo finansijski podsticani od lokalne samouprave, a nekoliko puta smo dobili i sredstva od Ministarstva kulture. Mišljenja smo da ova naša manifestacija, baš zato što dolazi iz unutrašnjosti, treba da dobija stalnu finansijsku podršku Ministarstva kulture, ističe direktor ivanjičkog Doma kulture, Milan Krunić“.

     Povodom 25 godina Dom kulture je izdao Antologiju ljubavnih pesama objavljenih u Žuborima u proteklih 25 godina, a u prvoj polovini godine biće organizovan susret zastupljenih u Antologiji i promociji iste.

О Аутору

Financ