Vesti

Novi dečiji vrtić biće izgrađen do kraja godine

Ivanjica će u naredna četiri meseca dobiti novu zgradu dečijeg vrtića. Izgradnja četvrtog po redu vaspitno-obrazovnog objekta za najmlađe počela je pre nekoliko dana razmeravanjem terena i širokim zemljanim iskopom za temelje, na severnoj strani dvorišta osnovne škole „Kirilo Savić“ u Crnjevu. Radove prema potpisanom ugovoru sa investitorom – opštinom Ivanjica izvodi „Standard Invest Group“ i njegov podizvođač, preduzeće „Almaks Security Sistems“ iz Beograda.ja godine.

Prema projektu, novi dećiji vrtić će u osnovi imati gabarit 19,42 x 25,42 metra. U svom sastavu imaće podrum, prizemlje i jedan sprat.

podrumskom delu objekta novog vrtića biće smeštena kotlarnica sa ostavom za pelet, prostorije za pranje, sušenje i peglanje veša, radni prostor, prihvatna kuhinja, služba za održavanje, sanitarni čvorovi i prostor za skladištenje čistog veša.

U okviru prizemlja predviđene su prostorije za četiri jaslene i vaspitne grupe, trpezariju, hol, trem, vetrobran, stepenište, prostor za prijem roditelja, zdravstveno odeljenje i sanitarni čvor.

Sprat vrtića posedovaće višenamenski prostor za zaposlene, didaktički materijal i literaturu, sobu za sastanke, osoblje i sekretara, hodnik, stepenišni prostor, ostavu i sanitarni čvor.

Ukupna neto površina sve tri etaže dostiže gotovo 820 kvadratnih metara. Glavni ulaz u vrtić biće sa južne strane, ali će pristup biti omogućen i sa severa odnosno iz ulice Druge proleterske brigade.

Objekat se gradi po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti, a kada se završi moći će da primi 115 ivanjičkih mališana.

 

О Аутору

Financ