Aktuelnosti

Obeležavanje 15. februara Svetskog dana dece obolele od raka

U sredu 15. februara 2017. godine lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “NURDOR” u saradnji sa Crvenim krstom Ivanjica i ostalim lokalnim partnerima obeležiće Svetski dan dece obolele od raka javnim humanitarnim skupom u Centru grada u periodu od 12 do 14 časova.

Ove godine kampanja se realizuje pod nazivom „I ja se borim“ i to u dva dela. U prvom delu kampanje posetioci će imati priliku da kupovinom balona ili drugog promotivnog materijala daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece i podrže veliki projekat izgradnje hematološko-onkološkog odeljenja u Nišu. U 13 časova, ka nebu će biti puštene stotine balona, čime će simbolično biti poslata poruka podrške svim mališanima koji se leče od raka kao i u ime sećanja na sve one koji nažalost nisu više sa nama. Akcija će biti propraćena kroz nastup lokalnih muzičara kao i prisustvo uglednih građana naše opštine.

Drugi deo kampanje podrazumeva uključivanje svih zainteresovanih preduzetnika koji žele da pomognu kroz uplatu novca na tekući račun ili kroz ponudu neke svoje  usluge ili proizvoda kupcu u zamenu za slanje SMS poruke.

Broj tekućeg računa za donacije za podšrku projektu je: 170-30010715002-76, dok  se usluga SMS servis može realizovati slanjem SMS poruke  na 1150. Cena poruke je 100 dinara za sve mreže.

Pokrovitelj kampanje je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Pozivamo sve ljude dobre volje ukoliko su u mogućnosti da posete i podrže ovu akciju.

О Аутору

Financ